BAVUL HAZIRLAMA PLANI
- friendsfromlithuania
- 10 Ara 2016
- 3 dakikada okunur
Eminim ki yurtdışında eğitim görmeye gelmenin en can alıcı noktası bu kısım; VALİZ HAZIRLIĞI. Gereksiz şeyleri boşuna ağırlık yapma düşüncesi ya da nelerin lazım olacağını kestirememek hepimizi telaşa sokan şeyler. Hiç kullanmayacağınız şeyleri ihtiyaç gibi görmekten vazgeçmeniz ve asıl gerekli olanları görmeniz için bu yazıyı hazırlıyorum. Keyifli okumalar :)
MÜMKÜN OLABİLDİĞİNCE AZ VALİZLE SEYAHAT ETMEK
Hangi ülkeye gidecek olursanız olun; ülkeye gittiğiniz ilk gün bir telaş olacaktır. Odaya yerleşme, havalimanından konaklayacağınız yere gitme, araç değiştirme vs. gibi durumlarla karşı karşıya kalacağınız için ellerinizde ne kadar az eşya olursa o kadar rahat hareket edersiniz.
Sırt çantası,Valiz dışında yanınıza alacağınız bagaj varsa kolaylıkla taşıyabileceğiniz türden olmalı.Gerektiğinde valizin üstüne koyup taşıyabileceğiniz tarzda bir şey alırsanız hareket kapasiteniz buna göre artar.
İLK ETAPTA HER ŞEYİ SADECE BİR VALİZE KOYMAYI AMAÇLAYIN
30 Kg lık bagaj hakkınız olan uçak altı bagajınızı tek valiz olarak amaçlayın ve götüreceklerinizi bunun içine koymaya çalışın.
BAVUL SEÇİMİ
Valiz
Eğer yeni bir valiz alma düşünceniz varsa; bu valiz uzun yıllar sizin yanınızda olacak bir valiz ve her zaman kolaylıkla taşıyabileceğiniz bir valiz olmalı. 4 tekerlekli,battal boy (en büyük olan), körüklü olan valizleri (malzeme olarak en dayanıklısı kırılmaz plastik olandır) tercih ederseniz upuzun yıllar bu size hizmet etmiş olacaktır.
Sırt Çantası
Yanınızda muhakkak bir sırt çantanız olsun. Emin olun ki yurtdışında yaşayacağınız sürece en çok işinize yarayacaklardan biri sırt çantanız olacak. Bir sırt çantanız yoksa kendinize hemen bir tane edinmenizi öneririm.

*BAVUL HAZIRLIĞI*
Bavul hazırlığı yaparken en çok ihtiyacınız olacak şey VAKUMLU TORBA. Fakat eğer vakumlu torbaya harcama yapmak istemiyorsanız youtube'da videolarını bulabileceğiniz çöp poşetinden vakumlu torba tekniğinden yararlanabilirsiniz.(Yer azalttığı gibi kilo azaltmadığından kilo durumunu kontrol ederek ilerleyin)
Litvanya gibi kuzeye yakın olan ülkelere geliyorsanız bahar kıyafetlerinizi minimal tutabilirsiniz birkaç t-shirt getirip hem yaz için kullanıp bahar döneminde de üzerine hırka & sweatshirtle kombinleyerek geçirebilirsiniz.
Litvanya yaz-kış demeden sürekli yağmurludur. Kaliteli bir şemsiye yanınıza alarak gelmenizde fayda var. Türkiye'de aksesuar diyerek geçiştirdiğiniz; boyunluk,şal,bere,şapka,eldiven burada ihtiyaç haline gelecek.
Bu kadar çok yağmur ve soğuk havalarla mücadele edeceğiniz için ayakkabı seçimi de çok önemli;
Spor ayakkabı son bahar dönemine girdiğinizde biraz ayaklarınızın üşümesine neden olabilir. (Litvanya'da merkezi ısıtma olduğu için hava sıcaklığı 0-1 derece olmadan ısıtmalardan meddet ummayın.)
En önemlisi ;Kışlık botunuzun dayanıklı olmasına dikkat edin ve tabanlarının kalınlığına önem verin.
Yanınıza bol bol kalın çorap getirmeye çalışın. Termal içlik ve termal atleti de Litvanya'ya gelirken almanız gereken listesine eklemenizi tavsiye ederim.
Evde veya yurtta kalmanıza bağlı olarak alacağınız ürünler ya da araç gereçler varsa bunları tekrar düşünmeniz için evlerin genellikle tamamen eşyalı olduğunu ve eşyasız ev bulmanın zor olduğunu belirteyim.
Yanınıza havlu ve nevresim takımı götürmeniz sizin içinizin rahat olması açısından önemli. Eğer havlunuzu plaj havlusu olarak götürürseniz aynı havluyu yüzmeye giderken de kullanabilirsiniz.
Eğer çok takıntılı biri değilseniz yiyecek&içecek taşımanızı önermem.
Yanınıza ilk yardım ürünleri içeren küçük seyahat kutularından ve dikiş setinden almanızı öneririm.(Gratis gibi kozmetik marketlerinde satılıyor). İlk yardım ürünlerinin yanında kendinize iyi gelen ağrı kesici, mide ilacı, soğuk algınlığı ilacını gideceğinizin ülkenin eczaneleri hastanelerini öğrenene kadar iş görecek şekilde yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederim. (Vitaminler burada marketlerde bile bulunabiliyor ve Türkiye'den daha ucuz bundan dolayı yanınızda envai çeşit vitamin getirmenize gerek olduğunu düşünmüyorum)
KIYAFET
Yanınızda taşımanız gereken kıyafetlere gelirsek; kıyafet konusunda kendinizi şöyle düşünerek kıyafet alın eğer 1-2 haftaya tam yetecek kıyafet kombini yapabiliyorsanız o kadar kıyafet sizin için yeterli olacaktır.
Sunum yapacağınızı ya da resmi bir durumla karşı karşıya kalacağınızı düşünerek gömlek ve siyah pantolon yanınızda taşımayı kesinlikle düşünmelisiniz.

Comments